петък, 16 януари 2015 г.

НАП подарява таблети срещу касови бележки

Кампанията цели разясняване ролята на данъчната система сред младежите


Новини
Националната агенция по приходите (НАП) ще подарява таблети, фотоапарати и видео игра на ученици срещу регистриране на касови бележки, пише в днешния си брой в. Новинар. Играта „Парола: Касова бележка“ е част от кампанията на институцията за повишаване на данъчната култура сред младежите в страната.
Всеки ученик в България ще може да регистрира неограничен брой касови бележки през приложение във Facebook страницата „Влез в час с данъците“. Всяка касова бележка ще представлява едно участие в томболата и колкото повече бонове бъдат регистрирани, толкова по-висок е шансът участникът да получи някоя от наградите. Регистрацията включва дата, час и сума на фискалния бон, но стойността на покупката не е от значение. Учениците трябва да пазят документа, за да получат печалбата си.
Кампанията продължава в пет етапа – с тегления в края на всеки месец до 31 май тази. В последното теглене ще бъде присъдена и голямата награда – конзолаPlayStation 3.Пълна информация за правилата на инициативата можете да намерите на във Фейсбук страницата.
Паралелно с играта, служители на Агенцията ще разясняват кампанията в различни училища в страната, както и необходимостта от плащане на данъчните и осигурителните задължения и вредите от сивата икономика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар