петък, 22 януари 2016 г.

МОН И ИНСТИТУТЪТ ЗА СТРАТЕГИИ И АНАЛИЗИ ЗАПОЧВАТ КАМПАНИЯ „АЗ СНИМАМ МОЯТА БЪЛГАРИЯ“

В българските училища в страната и чужбина започва мащабна кампания с името „Аз снимам моята България“. Фотоконкурсът се организира от Министерството на образованието и науката и Института за стратегии и анализи.
Кампанията започва от днес, 22 януари 2016 г., и ще продължи точно три месеца, като в нея ще могат да се включат всички ученици от V до XII клас.
Да представят родината в снимки – това е целта на предстоящата кампания. Децата ще могат да покажат България такава, каквато те я виждат около себе си – красива, тъжна, горда, героична, и да изразят отношението си към природата, ежедневието, традициите и празниците й.
Всички снимки ще бъдат публикувани на сайта Епицентър.бг и на специална фейсбук страница. Кампанията ще има състезателен характер. Авторитетно жури от известни фотографи, популярни лица, учители и връстници на участниците във фотоконкурса, ще избере най-хубавите 30 снимки. За тях ще може да се гласува онлайн.
Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – от V до VIII и от IX до XII клас. Категориите, в които те ще се състезават, са три: природа, история и празници. Победителите в конкурса „Аз снимам моята България“ ще бъдат шестима и наградата за тях ще е екскурзия до Брюксел с посещение на Европейския парламент. В сградата на Обединена Европа ще бъде наредена изложба с 30-те най-хубави снимки от кампанията. За най-добрите ще има и още награди – таблети, раници, книги и др.
Изложбата ще бъде представена и в сградата на Народното събрание в края на април. При откриването й министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще връчи наградите на победителите.
За повече информация ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар