събота, 26 март 2016 г.

Учени създадоха компютърна игра за Волжка България







Компютърната лаборатория към Казанския федерален университет в Русия създава уникална онлайн-игра на име „Болгар XIV”, пише „Комсомолская правда“. Главен герой в играта ще бъде средновековен архитект от Багдад, който е пристигнал на дипломатическа мисия във Велики Болгар. По време на играта ще може да се взаимодейства с над тридесет персонажа, в това число и хана на Волжка България. Броят им по-нататък ще бъде увеличен, ще бъдат добавени и мисии. Целта на студентите е била децата да изучат историята на родния си край чрез компютърна игра. Тази игра няма да има насилие. Въпреки че по атмосфера Болгар XIV“ прилича по атмосфера на „Асасинс крийд“, тя ще бъде „куест“.
„Основата на играта са исторически събития с висок исторически реализъм, основан на археологическите разкопки. Но в същото време ще присъства и увлекателен геймплей“, заяви завеждащият университетската лаборатория по разработка на игри Влад Кугураков.
Заради спецификата на проекта в името на реализма разработчиците ще се консултират активно с историци, архитекти, археолози . „Целта е да се създаде реконструкция. Разбира се няма как да се постигне 100% достоверност – няма достатъчно данни от епохата. Но ще се постараем да я изобразим максимално реалистично“, заяви студентът Азат Хафизов.
Завършването и публикуването на историческата онлайн-игра се планира за есента на тази година. Поръчител на проекта е министерството на културата на руската република Татарстан. Играта ще бъде безплатна за изтегляне.
Източник: Блиц


im3

Няма коментари:

Публикуване на коментар