сряда, 12 октомври 2016 г.

Национална среща на ученическите съвети и парламенти - 21-23 октомври, гр. Хасково

Съдържание на съобщението:
Скъпи ученици,
Представяме Ви пълния текст на писмото, получено в РУО – Пловдив и приложените към него файлове, отнасящи се до организирането на Национална среща на ученическите съвети и парламенти - 21-23 октомври, гр. Хасково, както следва:
„Съюз на учениците в България, с подкрепата на община Хасково, организира национална среща на ученическите съвети и парламенти между 21-23 октомври в град Хасково, като част от поредица национални срещи, които ще бъдат проведени с домакинство от различни общини. Всичко необходимо за идеята можете да откриете в представянето тук : http://prezi.com/qf-carlqsej-/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share
Линк към фейсбук събитието за срещата : https://www.facebook.com/events/1606013219699042/
На националната среща ще бъдат поканени министърът на образованието и науката г-жа Меглена Кунева; представители на местното самоуправление; представители на директорската, учителската, родителската и студентската общности; неправителствени организации с предмет на дейност ученическо и младежко, гражданско участие; представители на OBESSU и други.
Програма и техническа информация за националната среща можете да откриете в прикачените файлове.
!Разходите за нощувка и храна са за сметка на организаторите!
Основно участие в кръглата маса ще имат 56 ученика (по двама от всяка област) - представители на ученически съвети/парламенти и/или неформални ученически групи на възраст от 14 до 19 г. Те ще бъдат избрани въз основа на регистрационна форма за участие, която ще бъде отворена до 11 октомври включително. Линк към регистрационната форма можете да откриете тук : http://goo.gl/forms/L15d6bDyym  Могат да кандидатстват неограничен брой ученици от всяко училище.
Ученик от Вашата област ще бъде един от избраните за участие в националната среща, като по този начин ще изрази своето мнение и мнението на съучениците си на най-високо ниво по темите за ученическото представителство, ученическото участие, проблемите в училище и гражданската активност. Срещата ще бъде изключително полезна за него/нея, защото ще може да обмени опит със свои връстници, да бъде полезен за себе си и ученическата общност, както и да се научи на отговорност и да бъде мотивиран.
Надяваме се да разпространите информацията за националната среща и регистрационната форма за участие сред ученическата общност на Вашата област. По този начин ще подпомогнете реално развитие на самостойно ученическо мислене, повишена ученическа активност и чуваемост на ученическия глас.

С уважение,
Съюз на учениците в България
Гр. София, ул. "Ген. Паренсов" 11
Телефон за контакти : 0885238309
www.nusbg.weebly.com „



Прикачен файл:

Публикувано от:
КРЪСТАНОВА, АНТОАНЕТА
Старши експерт по обществени науки и гражданско образование

Няма коментари:

Публикуване на коментар