сряда, 12 октомври 2016 г.

Техническа информация за националната среща



С Ъ Ю З  Н А  У Ч Е Н И Ц И Т Е  В  Б Ъ Л Г А Р И Я
София 1000, ул. Генерал Паренсов №11
_________________________________________________

Техническа информация за национална среща на ученическите съвети и парламенти
"Ученическият съвет като градивна единица в училище"
21-23.10.2016 г.
Гр. Хасково, Хотел "Родопи",

Съюз на учениците в България не носи отговорност при незапознаване с техническата информация за събитието.  

I. Пътуване
II. Настаняване
III. Хранене
IV. Придружители и разрешение от родител
V. Базар на ученическите съвети и парламенти
-----------------------------------------------------------------------------------------
I. Пътуване
Пътуването на всички участници до Хасково и обратно се осъществява без значение от типа превозно средство. Пътните разходи в двете посоки са за сметка на съответния участник. Фактури за извършените разходи няма да бъдат издавани.
Всеки участник следва коректно да посочи в регистрационната си форма за участие точен час и място на пристигане на 21 октомври, както и точен час на отпътуване (не по-рано от 16:00 ч.) на 23 октомври.
Предвидено е посрещане от екип на Съюз на учениците в България в Хасково. Посрещането се осъществява в зависимост от посочения час на пристигане.
Предвидено е изпращане от екип на Съюз на учениците в България. Изпращането се осъществява в зависимост от посочения час на отпътуване.
Придвижването до мястото на настаняване и мястото на провеждане на националната среща се осъществява ходом или с градски транспорт в Хасково. Билетът за градски транспорт е за сметка на участниците.
II. Настаняване
Настаняването на участниците се осъществява на 21 октомври след 14:00 ч. в хотел "Родопи". Линк за сайта на мястото можете да откриете тук :  http://www.hotel-rodopi.com/
Настаняването се осъществява в стаи с по две легла по предварително определен списък. Няма да се допуска смесване по пол.
Организаторите на събитието поемат разходите за две нощувки в хотела за всички участници!
В мястото на настаняване ще има пълнолетни представители на Съюз на учениците в България.
Напускането на мястото за настаняване се осъществява на 23 октомври след обяд.
III. Хранене
Разходите по храна за две закуски, два обяда и две вечери на участниците, считано от вечерята на 21 октомври, са за сметка на организаторите!
Необходимо е коректно предварително посочване до приключване на регистрацията за събитието за това дали всички хранения ще бъдат използвани от съответния участник.
При коректно посочване на специални хранителни потребности до приключване на регистрацията за събитието, същите ще бъдат взети предвид за осигурените хранения.

IV. Придружители и разрешение от родител
Всяко училище избира самостоятелно дали да командирова придружител със съответния участник в националната среща. За придружителя не се подсигурява място за нощувка и храна в хотел "Родопи". Придружителят няма да може да присъства по време на провеждането на националната среща. Всички разходи направени от придружителя са за негова сметка и не се покриват от Съюз на учениците в България.
Всеки участник следва да предостави на родител/настойник декларация за съгласие за пътуване и участие. Същата се намира в прикачен файл и е по образец. Трябва да бъде принтирана, подписана от родител/настойник и носена в деня на пристигането от участника. Участници без донесена такава декларация няма да бъдат допускани за участие.
Всеки участник следва да носи със себе си лична карта. Личните данни, които се събират с регистрационната форма, служат за информация за регистрацията и настаняването на участниците и няма да бъдат използвани за други цели.

V. Базар на ученическите съвети и парламенти
С цел качествено опознаване и ефективно взаимодействие между ученическите съвети/парламенти Съюз на учениците в България ще даде възможност на всеки участник, представител на ученически съвет/парламент, да изложи своя снимка от събитие, което съответният съвет е организирал, заедно с кратко описание под нея. Тази снимка ще служи като визитна картичка за съвета и следва да бъде от инициатива, с която се гордее. Снимката следва да бъде принтирана и носена на място от участника.
Отделно от това ще бъде дадена възможност на всеки участник, представител на ученически съвет/парламент, да донесе и изложи пред останалите участници материали, които описват дейността на ученическия съвет/парламент и са знакови за него. Това могат да бъдат брошури, ученически вестници, плакати, химикали, значки и всякакви други материали, които ефективно представят съответния съвет. Целта е да се получи максимално запознаване с дейността на съвета. Съответният участник следва да е подготвен да представи работата на съвета, в който участва.

При каквато и да е нужда от допълнителна информация можете да се свържете с нас на n_u_s@abv.bg или на телефон 0885238309.

Няма коментари:

Публикуване на коментар