вторник, 25 октомври 2016 г.

Национална викторина на английски език "Образование на бъдещето".

Варна, Бургас, Хасково, София, Плевен, Благоевград
 За четиринадесета поредна година Фондация "Дарби" и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” организират Национална викторина на английски език "Образование на бъдещето".
Britanski syvetОфициален партньор на Викторина 2016-2017 е Британски съвет, България.

viktorinaСъстезанието се реализира с подкрепата на Националния дворец на децата и по традиция е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Гарант за високия престиж на инициативата е и партньорството и участието в нея на водещи университети и образователни институции от различни страни. Викторината на "Дарби" е единственото по рода си състезание на английски език в страната, което подпомага кариерната ориентация на гимназистите. Тя дава възможност на млади хора от цяла България да се срещнат помежду си, да премерят знанията си по английски език, да научат повече за образователните системи по света и да развият презентационни,комуникативни и интердисциплинарни умения, необходими за всеки млад човек.   

Съдържание и регламент на Викторината
1 кръг – езикова задача, по подобие на writing task 1 на международен изпит IELTS
2 кръг – изготвяне и представяне на 6 Power Point
презентации на англ.език за конкретно посочени - водещи образователни системи и институции
3 кръг въпроси, свързани с кариерната ориентация на гимназистите
4 кръг – въпроси, свързани с темата „Гражданско образование”

Условия за участие и провеждане на Викторинатаviktorina1
Викторината се провежда на два етапа - регионални състезания в шест български града през ноември 2016г. и финал на победителите от всеки град през март 2017г. Във всяка регионална викторина участват  между 3 и 8 отбора от съответния град/регион и се провеждат и 4-те горепосочени кръга в един ден, като всеки един от тях е на английски език. Всеки отбор е съставен от четирима състезатели, които трябва да са ученици от 10 до 12 клас включително, ненавършили 19 години към дата 24.03.2017г. и неучаствали във викторината досега.
  Отборът-национален победител във финалното
състезание, печели голямата награда, осигурена от „Дарби” - 2-седмичен безплатен езиков курс в Англия. За всички останали участници, както и за публиката, има множество други награди.

Записването за участие става по реда на изпращане на формуляр с попълнени данни, до достигане на максимум 8 училища (отбора) от всеки регион.
 Краен срок за записване -14.10.2016г.   
Подробен регламент и материали за подготовка за всеки кръг се изпращат на учителите-ръководители на отбори 1 месец преди състезанието във всеки градпри подадена навреме заявка.                                                                                
График на регионалните състезания през 2016г.
Варна - 16.11.2016г.
Бургас - 17.11.2016г.
Хасково – 18.11.2016г.
  София – 21.11.2016г.
 Плевен - 22.11.2016г.
Благоевград – 23.11.2016г.

За записване и повече информация: «Дарби»; е-mail: foundation_darbi@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар